Patjan rakenteessa oleva innovaatio tuottaa uudenlaisen patjamallin, joka kestää kosteutta aivan uudella tavalla. Patja on myös muokattavissa täysin asiakkaan veneen koon / mallin /sängyn rakenteen pohjalta.

----------------------

Oletko ajatellut unen merkitystä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin?

Suomalainen Lääkäriseura Duodecim ry:

"Lääkäriseura Duodecim ja Suomen Akatemia 2005) mukaan terveellinen ravinto, fyysisesti aktiivinen elämäntapa, toimivat sosiaaliset suhteet ja riittävä uni ovat terveyden ja hyvinvoinnin perusta."
"Hyvin nukutun yön jälkeen päivä sujuu iloisemmin ja hymy on herkemmässä kuin huonojen yöunien jälkeen. Liian vähäisten unien jälkeen mieli on usein ärtyisä ja depressioon taipuvainen. Pidemmällä aikavälillä univaje voi laskea mielialaa ja aiheuttaa masennusoireita.

Uni on korvaamatonta – varsinkin aivojen palautumiselle.

Työterveyslaitos, tutkimuspäällikkö Mikael Sallinen:

"Syvän unen vaiheessa elimistö lepää kokonaisvaltaisesti. Hengitys on rauhallista, pulssi hidas ja aivosähkökäyrässä näkyy hitaita aaltoja."

Mauronet Oy on kehittänyt erinomaisen Breathair®  -patjamateriaalista koostuvan ilmakiertopatjan. Patjat ovat olleet suosittuja veneilijöiden keskuudessa. Patjojen ideana on haihduttaa syntyvä kosteus pois ja pitää patjat kuivina sekä minimoida patjojen mikrobikasvusto/homehtuminen. Voit valita itsellesi sopivan vaihtoehdon, joko kerrospehmustetun- tai Breathair® -ilmakiertopatjan.

Hygieniapatjat ja niiden desinfiointi

Käytämme hygieniapatjoissa antibakteerista päällysmateriaaleja, jotka voidaan lämpödensifioida pesukoneessa. Lämpödesinfioinnissa pesukoneen lämpötila pitää olla minimissään 10 minuuttia 75 °C pesuohjelmassa. Tämä tuhoaa bakteerit.

Patjojen desinfiointiaineena suosittelemme TECcare® Controlia, jota voidaan käyttää sekä yksi- että kaksivaiheisessa desinfioinnissa. Tuote poistaa orgaanista likaa ja desinfioi yhdellä käsittelyllä. Kaksivaiheisessa eritetahranpoistossa TECcare® Control on ensin pesevä aine ja toisessa vaiheessa desinfioiva aine. Vähentää merkittävästi muovijätteen määrää, minimoi merkittävästi infektioriskiä ja takaa puhtaamman lopputuloksen.

----------------------

 

Ocean Ladies -purjehtijoille tehtiin Swan -veneeseen Breathair® -ilmakiertopatjat vaativiin pitkiin purjehduksiin!

 

Breathair® -patjat veneisiin ja koteihin

Katso oheisesta videosta Breathair® -ominaisuuksia:

https://youtu.be/g8XdfCIU5J0

Mistä homehtuminen johtuu mm. veneiden patjojen alla?

Ilma sisältää kosteutta ja puhutaan yleisesti absoluuttisesta kosteudesta, joka ilmaisee kuinka monta grammaa vesihöyryä on kuutiometrissä. Suhteellinen kosteus on prosenttiluku, joka ilmaisee vesihöyryn määrän enimmillään tietyssä lämpötilassa. Kastelämpötila, ts. kastepiste on se lämpötila, johon ilman pitäisi jäähtyä, jotta vesihöyry alkaisi tiivistyä ja muuttua kastepisaroiksi. Veneen kyljet ovat yleensä viileämpiä ja näissä tapahtuu ns. kondensoituminen. Kosteuden tiivistyttyä viileämmille pinnoille, vaarana on kontaminointumisen sekä turvallisuuden ja laadun heikkeneminen nukkumapatjoissa.

Mauronet Oy:n kehittämillä Air -tuoteperheen ilmakiertopatjoilla voidaan vähentää huomattavasti kosteuden muodostumista nukkumapatjojen ala- ja yläpuolella. Näillä patjarakenteilla minimoidaan kontaminoituminen homeiden ja mikrobien kasvustolle. 

VENEET

Oletko katsonut miltä venepatjojen verhoilu pitää sisällään? Asiakas mainitsi ettei voinut kuvitellakaan kun patjat avattiiin. "Päällisetkin olivat ihan hyvät". Patjoista tehtiin Breathair®  -ilmakiertopatjat ja samalla erilliset petarit kummallekin patjalle. Materiaaliksi valittiin hengittävä Breathair® -patjamateriaali patjoissa ja petareissa.

Breathair® -pehmusteilla korvaat vaahtomuovin. Veneissä muodostuva kosteus antaa otolliset kasvuolosuhteet homeelle. Homeet kehittyvät mikäli on tarjolla happea, lämpöä, ravintoa ja vettä. Veden home saa myös ilmankosteudesta sekä veneenpatjojen alapuolelta, joihin kosteus tiivistyy eikä pääse haihtumaan.

Pitkän tuotekehityksen tuloksena  valmistamme tästä Breathair® -tuotteesta suosittuja Air+ -ilmakiertopatjoja, jotka ovat olleet hyvin suosittuja veneilijöiden parissa. Air+ tuoteperheeseen kuuluu Air, Air+ ja Air++ -ilmakiertopatjat. Lisäksi teemme Breathair® -petareita vaikka nykyisten patjojen päälle. Kysy lisää, autamme mielellämme näissä patja-asioissa.

Breathair® ominaisuuksia:

 • Hengittävä, pysyy viileänä ja kuivana - ei hiosta
 • Homehtumaton
 • 3D-rakenne tekee patjasta erinomaisen
 • Kehoon kohdistuva pintapaine vähenee, verenkierto paranee
 • Antibaktreerinen, bakteerja tappava, estää lisääntymisen
 • Estää pölypunkkien lisääntymisen
 • Joustava
 • Pitää muotonsa
 • Turvallinen
 • Standardoidusti paloturvallinen
 • Ympäristöystävällinen, valmistettu kierrätettävästä materiaalista
 • Pestävissä

Käyttökohteita mm:

 • Veneet
 • Laivat
 • Patjat
 • Ulkokalusteet
Me teimme Ari Huuselalle hyvän Breathair® -patjan Vendée Globe -kilpailuun.

 

Vauvat ja lapset

Vauvojen ja pienten lasten hygieniapatjat valmistetaan Breathair® pehmusteesta, joten ne eivät hiosta ja ovat mukavia käytössä - antavat pienokaiselle rauhallisen unen. Pintamateriaalina käytämme hengittävää hygieniakangasta. Kangaan alla käytämme polyesteri-pehmustetta. Kangas ei päästä lävitse esim. yökastelua. Päällinen voidaan irroittaa ja pestä pesukoneessa vaikka 90°C ohjelmassa. Tällöin tapahtuu myös lämpödesinfioiminen. Lämpödesinfioinnissa lämpötila on vähintään 75 °C vähintään 10 minuutin ajan. Myös patjan sisus Breathair® -patja on pestävissä ja se kuivuu nopeasti.